Photo by Nine Köpfer on Unsplash


SERVEIS DE POSICIONAMENT A CERCADORS

Què és el SEO? Tal i com resumeixen a la Wikipedia, el posicionament a cercadors, optimització als motors de cerca o SEO (de l'anglès, Search Engine Optimization), és un conjunt d'accions orientades a millorar el posicionament d'un lloc web a la llista de resultats dels cercadors d'internet. El SEO treballa aspectes tècnics com l'optimització de l'estructura i les metadades d'un web, però també s'aplica a nivell de continguts, amb l'objectiu de tornar-los més útils i rellevants per als usuaris.


PODEM DIVIDIR EL SEO EN 2 GRANS APARTATS

El SEO on-page

Se centra en optimitzar el codi del web per a que els cercadors entenguin tot el seu contingut. Inclou la definició de paraules clau, etiquetatge de les imatges, jerarquia de continguts (nivells de títols, paràgrafs, etc.), temps de càrrega i l'experiència de l'usuari, entre d'altres.

El SEO off-page

Més orientat a treballar factors com aconseguir enllaços de qualitat, millorar o iniciar la presència a xarxes socials, analitzar i optimitzar el rendiment dels criteris de cerca, etc.

I fins a aquí la versió resumida i friendly del què és el SEO. Hi ha molts aspectes més especialitzats i complexos, és per això que hem de posar-ho en mans d'un especialista. Recorda que la nostra reputació online és crucial.


QUÈ HAIG DE TENIR EN COMPTE A l'HORA DE CONTRACTAR EL SEO?

La contractació i els costos del SEO dependrà de diversos factors, un dels principals és si el web que vols posicionar existeix o cal crear-lo. A les webs que ja existeixen se'ls realitza un estudi definint el seu estat de qualitat: si el tipus de continguts és l'adequat, l'estructura interna de la pàgina, jerarquia dels títols, etiquetatge d'imatges, temps de càrrega i un sense fi de propietats més. També caldrà tenir en compte el volum del lloc, els objectius que tinguis, etc. Que no t'intimidi tota aquesta informació, l'especialista SEO haurà de guiar-te en tot aquest procés. Al meu entendre, és important que a l'hora de contractar un SEO tinguis en compte alguns factors que poden ajudar-te a no començar amb mal peu:

 

DESCONFIA D'AQUELLS QUE ET GARANTEIXIN PRIMERES POSICIONS

Ningú pot assegurar-te cap posició. El posicionament depèn de molts factors com el nivell de competència que tinguis, la rellevància o reputació del teu domini, etc. Per tant és impossible garantir una posició determinada i el temps que trigarà a posicionar.

 

NO AL BLACK HAT

Les tècniques black hat són tècniques no permeses pels cercadors. Hi ha SEOs que, per guanyar temps i posicions, utilitzen aquestes tècniques. Tard o d'hora els cercadors les acaben detectant i la penalització farà que tot el teu treball, esforç i inversió es perdin com si res.

 

EN EL SEO, L'EXPERIÈNCIA ÉS UN GRAU

Conèixer com funcionen els cercadors en els seus diferents àmbits és vital per poder prevenir i resoldre possibles errors.

PREGUNTA'M

Si necessites aclarir qualsevol detall, entra a l'apartat de Contacta i sol·licita la informació que necessitis.